ΒΑΡΣΟΒΙΑ

1η μέρα: Αθήνα-Βαρσοβία, ξενάγηση
Πρωινή συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος & πτήση με τις Πολωνικές Αερογραμμές (LOT) για τη γοητευτική πρωτεύουσα της Πολωνίας και πατρίδα του μεγάλου μουσουργού Σοπέν, Βαρσοβία. Άφιξη και απευθείας ξενάγηση στη πόλη που κατέχει μια θέση στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Θα ξεκινήσουμε απο τη παλιά πόλη στις όχθες του ποταμού Βιστούλα, όπου στη κεντρική πλατεία δεσπόζει το άγαλμα του βασιλιά Σίγκισμουντ μπροστά απο το Βασιλικό Ανάκτορο. Το ιστορικό κέντρο φιλοξενεί αναρρίθμητες εκκλησίες όπως τον εντυπωσιακό Καθεδρικό του Αγ. Ιωάννη που περιλαμβάνει τάφους ιπποτών & αντιβασιλέων επιφανών πολιτών. Συνεχίζουμε με την ανακαινισμένη πλατεία (Rynek) όπου αποτελεί ένα θαύμα μιας και οι φωτογραφίες της απεικονίζουν τη καταστροφή εν καιρό πολέμου σε αντίθεση με σήμερα που είναι ήδη γεμάτη δημοτικά κτίρια και πλακόστρωτα. Ολοκληρώνουμε τη περιήγηση μας χωρίς να παραλείψουμε να επισκεφτούμε το ασύγκριτο πάρκο Λαζένκι, με ένα απο τα διαμάντια του πολωνικού στέμματος, το «Παλάτι στο Νησί» γεμάτο κιόσκια, καφέ εστιατόρια, λίμνες, θέατρα κα.Μεταφορά στο ξενοδοχείο.


2η μέρα: Βαρσοβία (προαιρετική εκδρομή στη Κρακοβία με το τρένο!)                                                                                   

Πρόγευμα, ημέρα ελεύθερη στη διάθεση σας και εκμεταλλευτείτε την με ιδιαίτερο τρόπο! Απο το κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βαρσοβίας επιβιβαστείτε στο τρένο (κόστος ατομικό) και μετα άπο μια 3ωρη διαδρομή θα αντικρύσετε τη τη πόλη των αντιθέσεων, τη Κρακοβία. Εκεί θα σας περιμένει η Ελληνόφωνος ξεναγός, όπου περιπατητικά ξεκινώντας απο τη Παλιά πόλη γεμάτη ζωή, θα δείτε μνημεία με γοτθικά, μπαρόκ και αναγεννησιακά στοιχεία, τη μεγαλύτερη κεντρική πλατεία της Ευρώπης καθώς και το Παλαιό Θέατρο. Ακολουθεί το Βασιλικό Κάστρο Βαβέλ, ένα από τα πιο μαγευτικά συμπλέγματα κάστρων της Πολωνίας,  με το Καθεδρικό Ναό όπου στο καμπαναριό του βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες καμπάνες της Ευρώπης, η «καμπάνα του Ζιγισμούνδου» και  θεωρείται σύμβολο καλής τύχης για τους κατοίκους. Αργά το απόγευμα επιστροφή με το τρένο πάλι στη Βαρσοβία και το βράδυ απολαύστε  την Πολωνέζικη κουζίνα και διασκεδάστε σε  ένα απο τα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και μπαρ της πόλης.
 

3η μέρα: Βαρσοβία (προαιρετική εκδρομή στο Ζελαζόβα Βόλα)                                                                                
Πρόγευμα και ημέρα στη διάθεση σας. Προαιρετικά επιλέξτε επίσκεψη στο Ζελαζόβα Βόλα, τη γενέτειρα του Φρειδερίκου Σοπέν. Επισκεφτείτε τη οικία του διάσημου Πολωνού μουσικού συνθέτη και οι λάτρεις της κλασσικής μουσικής αγοράστε CD με τα αγαπημένα έργα όπως Πόλκες & Μαζούρες. Επιστροφή στη Βαρσοβία και περπάτηστε στον εμπορικό δρόμο Nowy Swiat με ποικιλία καταστημάτων, κομψές μπουτίκ, νεωτεριστικά μπιστρό, μπαρόκ ύφους ναούς, εστιατόρια, καφέ κα.

 

4η μέρα: Βαρσοβία - Αθήνα
Μετα το πρωινό, χρόνος ελέυθερος  για να αποχαιρετήσετε τη πόλη μέχρι τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα.

Ξενοδοχεία

Metropol Hotel 3*

Mdm Hotel 3*

Polonia Palace 4*

Radisson Sobieski 4*

Κατ’ άτομο σε δίκλινο

350 €

395 €

Μονόκλινο

465 €

500 €

Παιδικό έως 11 ετών

320 €

365 €

Επιπλέον διαν/ση κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

50€

65€

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων  και μουσείων.   
Το τελικό ημερήσιο πρόγραμμα θα το παραλάβετε με το ενημερωτικό σας. Για πτήσεις Aegean επιβάρυνση από υπόλοιπο δίκτυο πόλεων 85 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΕΩΣ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:         
Αεροπορικά εισιτήρια
3 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο 3*, 4*
Μεταφορές από /  προς τ’ αεροδρόμιο
Ελληνόφωνη ξενάγηση στη Βαρσοβία
Ασφάλεια  αστικής ευθύνης.


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Φόροι αεροδρομίων € 130
κόστος αποσκευής για πτήσεις Α3 (60 € το άτομο)
Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, πάρκων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά,
εισιτήρια τρένων
Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

210 70 18 111

210 81 45 145

4 ημέρες / 3 νύχτες
από 350,00€ /
Ποσότητα:
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ονοματεπώνυμο
Email
Τηλέφωνο
Εισάγετε τον κωδικό στο ακόλουθο πλαίσιο: