ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ

1η μέρα: Αθήνα – Κωνσταντινούπολη (ξενάγησης Πόλης - Βυζαντινά μοναστήρια)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη. Μετά την άφιξη και την παραλαβή των αποσκευών, θα ξεκινήσουμε για την πρώτη γνωριμία μας με την Πόλη. Θα ξεκινήσουμε από το Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (το Βαλουκλή) και τους τάφους των Πατριαρχών στα Θεοδοσιανά τείχη, στην Χρυσή Πύλη του Βυζαντίου. Συνεχίζουμε με τα βυζαντινά ψηφιδωτά στην Παναγία των Βλαχερνών όπου για πρώτη φορά εψάλθη  ο Ακάθιστος Ύμνος. Θα τελειώσουμε την σημερινή ξενάγηση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Ναό του Αγίου Γεωργίου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικό γλέντι με χορό της κοιλιάς και φολκλορικά μπαλέτα.

2η μέρα: Κωνσταντινούπολη (Πριγκηπόνησσα)
Μετά το πρωινό θα μεταφερθούμε στο λιμάνι και θα επιβιβαστούμε στο καραβάκι που θα μας πάει στα Πριγκηπόνησσα. Πρώτη στάση στην Χάλκη όπου θα ξεναγηθούμε στην Θεολογική Σχολή. Θα συνεχίσουμε για την Πρίγκηπο, με προαιρετικό γεύμα σε τοπική ψαροταβέρνα. Σας προτείνουμε μία βόλτα του νησιού με τις παραδοσιακές άμαξες. Μετά το τέλος της εκδρομής στα Πριγκηπόνησσα θα επιστρέψουμε στην Πόλη, όπου σας προτείνουμε μία βόλτα στην λεωφόρο του Πέραν.
 
3η μέρα: Κωνσταντινούπολη (Καπαλί Τσαρσί & Αιγυπτιακή αγορά)
Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε την κλειστή αγορά, το ξακουστό Καπαλί Τσαρσί, που ουσιαστικά είναι ένας λαβύρινθος από δρόμους με ζωγραφισμένες στοές και 4000 μικρομάγαζα στα οποία θα βρείτε μεγάλη ποικιλία προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας σε συμφέρουσες τιμές. Τελειώνοντας θα κατεβούμε στην Αιγυπτιακή Αγορά (Μισίρ Καρσισί) με τα περίφημα μπαχαρικά και βότανα απ’ όλο τον κόσμο, τα χρυσά κοσμήματα και το καταπληκτικό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η μέρα: Κωνσταντινούπολη (Κλασική ξενάγηση της Πόλης) - Αθήνα
Μετά το πρωινό συνεχίζουμε την ξενάγηση της Πόλης. Θα επισκεφτούμε την Αγία Σοφία που αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών και ιδιαίτερο σύμβολο της ιστορίας μας, θα συνεχίσουμε με τον Αρχαίο Ιππόδρομο και θα καταλήξουμε στη Βασιλική Κινστέρνα του Ιουστινιανού. Θα δούμε το ανάκτορο Τοπ Καπί, που αποτελούσε το παλάτι των Σουλτάνων από τον 16ο ως τον 19ο αιώνα με τους θησαυρούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μετά το τέλος της ξενάγησης, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

 

 

Konak Hotel Taksim 4*

Κατ’ άτομο σε δίκλινο

495

Μονόκλινο

625 €

Παιδικό έως 11 ετών

465 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:       

  • Αεροπορικά εισιτήρια με  ΤΚ
  • 3 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
  • 3 ελληνόφωνες ξεναγήσεις  & 1 ελληνόφωνη συνοδεία
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Τα εισιτήρια του πλοίου για τα Πριγκηπόνησσα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:        

  • Φόροι αεροδρομίων € 135 
  • Είσοδοι μουσείων, φιλοδωρήματα 
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

210 70 18 111

210 81 45 145

4 ημέρες / 3 νύχτες
από 495,00€ /
Ποσότητα:
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ονοματεπώνυμο
Email
Τηλέφωνο
Εισάγετε τον κωδικό στο ακόλουθο πλαίσιο: