ΛΙΒΑΝΟΣ

1η Μέρα: Αθήνα – Βηρυτός
Πτήση για το άλλοτε «Παρίσι της Ανατολής» , την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα του Λιβάνου, την Βηρυτό. Αν και καταστράφηκε πολλές φορές και η θάλασσα κατάπιε ένα τμήμα της, εκείνη κάθε φορά ανασταίνεται πιο όμορφη και ξαναβρίσκει με υπομονή τον παλιό παλμό της. Σήμερα είναι μια πόλη σύγχρονη, με αναβαθμισμένο και ανανεωμένο εμπορικό κέντρο που προσφέρει στον επισκέπτη αμέτρητες επιλογές για ψυχαγωγία, αναψυχή & αγορές. Αποτελεί σήμερα την πιο κομψή εκδοχή της αστικής μεσανατολίτικης πόλης. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
 
2η Μέρα: Ξενάγηση Πόλης
Μεταξύ άλλων θα δούμε την Βουλή, το κυβερνητικό παλάτι, το ρωμαικά λουτρά και την κεντρική πλατεία της πόλης. Στη συνέχεια θα κάνουμε βόλτα στα σουκς της πόλης όπου θα θαυμάσουμε και το μνημείο της Ελευθερίας. Μετέπειτα θα διασχίσουμε την αναβαθμισμένη παραλιακή λεωφόρο με τους «Βράχους των Περιστεριών» καθώς και το κοσμοπολίτικο Τζούνιε με την κεντρική πεζοδρομημένη περιοχή και τα αναπαλαιωμένα κτίρια Αφού κάνουμε στάση στην συνοικία Χάμρα για ψώνια και βόλτες στα εμπορικά μαγαζιά και έχοντας πάρει μια πρώτη εικόνα από το παρελθόν και το παρόν μιας από τις πιο σημαντικές πόλεις της Μεσογείου θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και διανυκτέρευση.
 
3-4η Μέρα: Ελεύθερες  Μέρες – Προαιρετικές Εκδρομές
 
1η επιλογή: Βύβλος – Τζέιτα – Χαρίσσα : + 90 €
Πρώτη μας στάση η παραθαλάσσια Βύβλος την οποία η Ουνέσκο έχει κατατάξει στη λίστα της παγκόσμιας κληρονομιάς λόγω των εκπληκτικών μνημείων των διαφόρων πολιτισμών που κυριάρχησαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Ένα από τα σημαντικότερα ναυτικά ορμητήρια των Φοινίκων καθώς και μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου. Εκεί θα επισκεφθούμε τα ερείπια της Αμοριακής πόλης τα οποία βρίσκονται σκορπισμένα γύρω από την Ακρόπολη της πόλης. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε σε ένα μεγαλόπρεπο Φοινικικό ναό και στις Ρωμαϊκές κερκίδες που αντικρίζουν στην αιωνιότητα κομψούς Φοινικικούς τάφους. Επόμενη μας στάση το μικρό γραφικό λιμάνι όπου θα έχουμε χρόνο για φωτογραφίες και βόλτες. Αναχώρηση για τη Βηρυτό και πιο συγκεκριμένα για τη Τζέιτα. Εκεί θα θαυμάσουμε τα καταπληκτικά σπήλαια με τους μοναδικούς σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Επιστροφή στη Βηρυτό και επίσκεψη το λόφο Χαρίσσα όπου θα ανεβούμε στη κορυφή με τελεφερίκ για να θαυμάσουμε το άγαλμα της Κυρίας του Λιβάνου καθώς και την πανοραμική θέα της Βηρυτού.
 
2η επιλογή: Μπάαλμπεκ – Ανζάρ – Κσαρά: + 90 €
Θα αναχωρήσουμε για την ενδοχώρα του Λιβάνου, προσπερνώντας το όρος Λίβανος με τελικό μας προορισμό την κοιλάδα του Μπάαλμπεκ η οποία φιλοξενεί «την πόλη των θεών» και ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία του κόσμου. Αν και αρχικά ιδρύθηκε από τους Φοίνικες, γνώρισε δόξα κατά την περίοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος την εξύψωσε σε Ηλιούπολη. Ο αρχαιολογικός χώρος χωρίζεται σε τρεις λατρευτικούς τόπους. Ο πρώτος είναι το Δία, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος αλλά όχι τόσο καλοδιατηρημένος. Ο δεύτερος που είναι αφιερωμένος στον θεό Βάκχο είναι και ο πιο καλά διατηρημένος. Ο τρίτος και τελευταίος αρχαιολογικός χώρος είναι ο ναός της Αφροδίτης ο οποίος αποτελεί κόσμημα της Ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής. Η αρχαία πόλη του Μπάαλμπεκ έχει συμπεριληφθεί από την Ουνέσκο στη λίστα με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς. Αφού διασχίσουμε τους αμπελώνες Κσαρά, που θεωρούνται από τους σημαντικότερους της χώρας φτιαγμένους από Ιησουίτες μοναχούς στην αρχή του 20ου αιώνα θα μεταφερθούμε στη πόλη των Ουμαιδών, την Ανζάρ η οποία βρίσκεται γύρω από το τέμενος του Μπάαλμπεκ, και συγκαταλέγεται επίσης στη λίστα της Ουνέσκο. Ανακαλύφθηκε το 1943 και είναι από τα λίγα μνημεία που έχουν απομείνει από την εποχή των Ουμαιδών.
 
3η επιλογή: Μπειτ Ελ Ντιν + 80 €
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το παλάτι των Πριγκήπων, το Μπειτ Ελ Ντιν! Θεωρείται το κορυφαίο τουριστικό μνημείο του Λιβάνου το οποίο χτίστηκε το 19ο αιώνα και ολοκληρώθηκε μετά από 30 χρόνια. Εκεί θα θαυμάσουμε την απόλυτη χλιδή της Μέσης Ανατολής. Συντριβάνια που στολίζουν τις αυλές του, υπέροχες μαρμαρινές πύλες και βεράντες που είναι φτιαγμένες από ξύλο και γυαλί μαρτυρούν την ένδοξη ιστορία αυτού του παλατιού. Ελεύθερος χρόνος για να ανακαλύψετε τις ομορφιές της πόλης.
 
4η επιλογή: Τύρος – Σιδώνα + 150 €
Θα αναχωρήσουμε για την εκδρομή μας στη νότια πλευρά της χώρας. Πρώτη μας στάση η τρίτη σημαντικότερη πόλη των Φοινίκων, Σιδώνα. Κτισμένη στις ακτές της Μεσογείου έχει γνωρίσεις πολλούς κατακτητές, Έλληνες, Ρωμαίους, Άραβες και Μαμελούκους και κληρονόμησε από όλους σημαντικά μνημεία. Η πόλη ξεχωρίζει  για τις σκεπαστές αγορές που φιλοξενούν επαγγελματιές που ασκούν ακόμα παραδοσιακά επαγγέλματα. Το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης, το οποίο και θα επισκεφθούμε είναι το Κάστρο της Θάλασσας που είναι κτισμένο πάνω στην άμμο από την εποχή των Σταυροφόρων. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν ογκόλιθοι από το λιμάνι της αρχαίας πόλης. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Τύρο, μια πόλη που αναφέρεται και στην Αγία Γραφή. Σήμερα διαθέτει πολλά αρχαιολογικά μνημεία. Θα επισκεφθούμε την Ρωμαϊκή πόλη και το τεράστιο κενοτάφιο με τάφους από τους πρώτους Χριστιανικούς χρόνους, το Ρωμαϊκό Στάδιο και τον Ιππόδρομο. Όλα τα μνημεία συμπεριλαμβάνονται στη λίστα της Ουνέσκο και διατηρούνται σε άριστη κατάσταση. Τελευταίος μας σταθμός πριν αναχωρήσουμε για τη Βηρυτό, η Μαγδούσα όπου δεσπόζει το άγαλμα της Παναγίας.
 
5η Μέρα: Βηρυτός – Αθήνα
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής.

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΤΙΜΗ ΠΑΚΕΤΟΥ

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΝΥΧΤΑ

Golden Tulip Midtown 4*

440 €

40 €

Royal Tulip Achrafieh  5*

495 €

50 €

 

Σημειώσεις:

- Οι τιμές είναι κατά άτομο σε € σε δίκλινο

- Οι τιμές είναι ενδεικτικές και ισχύουν κατόπιν διαθεσιμότητας

- Δυνατότητα παράτασης διαμονής & επιλογής δεκάδων ξενοδοχείων

 

ANAXΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΩΣ 15/12/2021


Ενδεικτικές πτήσεις με Middle East
ΑΘΗΝΑ ΒΥΡΡΗΤΟΣ 11.15 13.00
ΒΥΡΡΗΤΟΣ ΑΘΗΝΑ 08.20 10.15 
ή
ΒΥΡΡΗΤΟΣ ΑΘΗΝΑ 18.05 20.00


Ενδεικτικές πτήσεις με Aegean
ΑΘΗΝΑ ΒΥΡΡΗΤΟΣ 23.55 01.50
ΒΥΡΡΗΤΟΣ ΑΘΗΝΑ 04.30 06.30

Περιλαμβάνονται
Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με επιστροφή με Middle East Airlines ή Aegean Airlines
Κόστος αποσκευής
4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας με πρωινό μπουφέ
Εκδρομές, μεταφορές & διατροφή βάση αναλυτικού προγράμματος
Διπλωματούχος αγγλόφωνος τοπικός ξεναγός
Ταξιδιωτική ασφάλεια
Εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους
Ενημερωτικά έντυπα

 

Δεν περιλαμβάνονται
Φόροι αεροδρομίου και λοιπά έξοδα: 130 €
Βίζα Λιβάνου: 15 €
Αχθοφορικά & φιλοδωρήματα
Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

210 70 18 111

210 81 45 145

6 ημέρες / 5 νύχτες
από 440,00€ /
Ποσότητα:
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ονοματεπώνυμο
Email
Τηλέφωνο
Εισάγετε τον κωδικό στο ακόλουθο πλαίσιο: