ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : ΚΥΡΙΑΚΗ 25/09/2022

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ : ΟΛΟΗΜΕΡΗ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 65,00€ (ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΡΑΒΙΟΥ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Πρωινή αναχώρηση για  το λιμάνι της Ραφήνας , όπου επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την Τήνο.

Το χειροποίητο νησί της Μεγαλόχαρης που έχει είκοσι όμορφα χωριά , με γνήσιο κυκλαδίτικο χρώμα και που είναι γενέτειρα μεγάλων καλλιτεχνών, όπως: Του Χαλεπά, του Λύτρα , του Γύζη, του Φιλιππότη. Μετά από ένα ευχάριστο θαλάσσιο ταξίδι στο Αιγαίο τέσσερις ώρες περίπου, φτάνουμε στο λιμάνι της Τήνου.

Εδώ θα μας περιμένει λεωφορείο για να μας μεταφέρει στο Ναό της Παναγίας.

Η Παναγία τραβάει σαν μαγνήτης τα πλήθη εδώ θα προσκυνήσουμε την Αγία Εικόνα Της που βρίσκεται κρυμμένη πίσω από τα βαρύτιμα αφιερώματα. Ο Ναός κτίστηκε εκεί που βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας ,ύστερα από όραμα της μοναχής και μετέπειτα Αγίας Πελαγίας στις 30.01.1823 και θεωρείται έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Ο Ναός έχει κτιστεί πάνω στα θεμέλια παλαιοχριστιανικής εκκλησίας ,που ήταν αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη. Σε αυτή τη θέση στην αρχαιότητα βρισκόταν ο Ναός του Διονύσου .Εδώ ίσως μας ξεναγήσουν για τα θαύματα που ξεκινούν από την εύρεση της εικόνας, την ανέγερση του Ναού και φτάνουν μέχρι την καθημερινότητα. Κάτω από τον κυρίως Ναό, στις θολοσκέπαστες στοές του Ναού της Ευρέσεως που βρέθηκε η Εικόνα οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν Αγίασμα και να περιηγηθούν  στα αξιοθέατα του Ιερού Ιδρύματος που είναι ο Ναός Εύρεσης, η Έκθεση Εικόνων και κειμηλίων ,το Μουσείο και η Πινακοθήκη.

Μετά το προσκύνημά μας μπορούμε να περπατήσουμε στην Μαρμαροστρωμένη και απλόχωρη λεωφόρο της Μεγαλόχαρης και στο παράλληλο φορτωμένο με μικρομάγαζα θρησκευτικών αναμνηστικών δρόμο. Επίσης έχετε ελεύθερο χρόνο να περιηγηθείτε στην χώρα και να διαθέσει ο καθένας τον χρόνο όπως επιθυμεί. Ακόμη μπορείτε να επισκεφτείτε στην ενιαία ακτογραμμή που ορίζονται από τις παραλίες του Αγίου Φωκά, του Αγίου Σώστη, της Αγίας Κυριακής, του Αγίου Ιωάννη Πόρτο, και τα Κιόνια που είναι ιδανικές παραλίες για δροσερό μπάνιο.

Αναχωρούμε με  το πλοίο και να επιστρέψουμε έχοντας όμορφες εικόνες και αναμνήσεις και η Χάρη και Ευλογία της Παναγίας να μας ακολουθεί.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 25/09/2022

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

210 70 18 111

210 81 45 145

1 ημέρες / 0 νύχτες
από 65,00€ /
Ποσότητα:
Το προϊόν έχει ελάχιστη ποσότητα 100
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ονοματεπώνυμο
Email
Τηλέφωνο
Εισάγετε τον κωδικό στο ακόλουθο πλαίσιο: