ΤΡΙΚΑΛΑ - Λ.ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΜΕΤΕΩΡΑ

 

4/ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
28/10 ΕΩΣ 31/10/20121
ΛΙΜΝΗ ΣΜΟΚΟΒΟΥ – ΡΕΝΤΙΝΑ - ΛΟΥΤΡΑ ΣΜΟΚΟΒΟΥ – ΤΡΙΚΑΛΑ -   ΜΕΤΕΩΡΑ 
ΘΕΡΕΤΡΑ ΠΙΝΔΟΥ(Ελάτη, Περτούλι, Νεραϊδοχώρι) – ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

 
1η ΗΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ – ΛΙΜΝΗ ΣΜΟΚΟΒΟΥ- ΡΕΝΤΙΝΑ  - ΛΟΥΤΡΑ ΣΜΟΚΟΒΟΥ – ΤΡΙΚΑΛΑ
Αναχωρούμε από την Αθήνα στις 7:00 π.μ. για τα ΤΡΙΚΑΛΑ και ύστερα από μιάμιση ώρα φτάνουμε στα Καμένα Βούρλα, όπου θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας περνώντας περιφερικά από Θερμοπύλες και την  πόλη της Λαμίας, με αμέτρητες εναλλαγές του τοπίου και του φυσικού  κάλλους. Ανάμεσα σε κατάφυτους λόφους των Αγράφων,  ξεπροβάλλει η γαλάζια πινελιά της νεότευκτης λίμνης Σμοκόβου, που είναι άγνωστη στους περισσότερους. Η δημιουργία της αλλάζει ολοκληρωτικά το τοπίο της περιοχής και δημιουργεί νέες προοπτικές ανάπτυξης. Επόμενος σταθμός μας η «βασίλισσα των Αγράφων», η Ρεντίνα, παραδοσιακός οικισμός, με πανέμορφα πέτρινα σπίτια. Φτάνουμε στην πλακόστρωτη  κεντρική πλατεία, ομορφιά μιας άλλης εποχής. Θα επισκεφτούμε το περίφημο ιστορικό της  Δημοτικό Σχολείο, που στεγάζει το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης αλλά και το ενδιαφέρον Εκκλησιαστικό Μουσείο Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης και το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο. Θα γευματίσουμε σε τοπική ταβέρνα. Μετά το γεύμα μας θα κάνουμε μια στάση στη λουτρόπολη Σμοκόβου. Τα ιαματικά νερά αναβλύζουν από πέντε πηγές σε φυσική θερμοκρασία 37°C έως  40,2°C βαθμούς Κελσίου και διοχετεύονται στο υδροθεραπευτήριο. Εδώ, λειτουργεί ένα σύγχρονο spa, το οποίο προσφέρει στους επισκέπτες χαλάρωση, αναζωογόνηση και ευεξία στην πισίνα του, το γυμναστήριο, τις σάουνες και το μασάζ. Θα έχουμε χρόνο να περιηγηθούμε και να απολαύσουμε το καφεδάκι μας στην κεντρική πλατεία του χωριού. Κατόπιν  μέσω του νέου     αυτοκινητόδρομου Ε65, φτάνουμε στην πόλη των Τρικάλων. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας (Pantelidakis 3* SUP, πρώην hotel Divani), χτισμένο στις όχθες του Ληθαίου ποταμού, στο πολιτιστικό και εμπορικό κέντρο των Τρικάλων, σε ένα φυσικό τοπίο που θα σας μαγέψει. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΥΛΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ  –  ΘΕΡΕΤΡΑ ΠΙΝΔΟΥ(Ελάτη –  Περτούλι –  Νεραϊδοχώρι)  –  ΤΡΙΚΑΛΑ 
Πρόγευμα και αναχώρηση. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στα θέρετρα της Πίνδου, με πρώτο μας σταθμό την Πύλη Τρικάλων, όπου στις όχθες του Πορταϊκού ποταμού βρίσκεται η Παναγία των Μεγάλων Πυλών, που χτίστηκε το 1283 από τον σεβαστοκράτορα Ιωάννη Άγγελο Κομνηνό Δούκα. Ο ναός είναι σταυρεπίστεγη τρίκλιτη βασιλική, που έχει χτιστεί πάνω σε αρχαιοελληνικό ναό. Ο ναός, πέραν της ιδιόρρυθμης αρχιτεκτονικής, έχει να παρουσιάσει και πλούσιο γλυπτό ψηφιδωτό διάκοσμο. Μοναδικές στον ελλαδικό χώρο τόσο για την τεχνική και τεχνοτροπία όσο και για την ιδιόρρυθμη   ανάστροφη   θέση   τους είναι οι ψηφιδωτές εικόνες του Χριστού και της Παναγίας. Συνεχίζουμε για το πέτρινο γεφύρι της Πύλης. Όσοι επιθυμείτε, μπορείτε να μεταβείτε σ‘ αυτό, ακολουθώντας κατά μήκος του ποταμού το μονοπάτι, κάτω από το οποίο ρέει ο Πορταϊκός ποταμός και μέχρι το 1936 ήταν το μοναδικό πέρασμα από τη Θεσσαλία στη Μακεδονία, ενώνοντας τα βουνά   Ιταμό και Κόζιακα. Το γεφύρι της Πύλης κατασκευάστηκε από τον Άγιο Βησσαρίωνα το 1514 και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο γεφύρι της Θεσσαλίας . Κατόπιν, θα αναχωρήσουμε για τα πιο όμορφα και δημοφιλή τουριστικά κέντρα του νομού Τρικάλων, την Ελάτη και το Περτούλι, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200μ., για να φτάσουμε στο γραφικό Νεραϊδοχώρι, ανάμεσα στα ψηλά βουνά Μαρώσα και Νεράιδα, σε υψόμετρο 1137μ., στην οροσειρά του Κόζιακα. Θα γευματίσουμε σε μια καταπληκτική ταβέρνα με μοναδικά εδέσματα της τοπικής κουζίνας και άγριο κυνήγι. Μετά το γεύμα μας θα κάνουμε μια στάση στην Ελάτη, ορεινό χωριό μέσα στα έλατα. Δεν είναι τυχαία εξάλλου και η ονομασία του. Είναι το μεγαλύτερο χωριό του ορεινού όγκου των Τρικάλων, χτισμένο αμφιθεατρικά, σε ύψος 950 μέτρων, στις πλαγιές του Κόζιακα. Εδώ, θα έχουμε χρόνο για αγορές τοπικών προϊόντων. Αργότερα, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την πόλη των Τρικάλων, με μια στάση στο εργοστάσιο ΒΙΟΛΑΝΤΑ, για να δοκιμάσετε και να προμηθευτείτε διάφορα είδη μπισκότων σε χαμηλές τιμές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Βράδυ  ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΚΑΛΑ (ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΣΙΤΣΑΝΗ – ΚΟΥΡΣΟΥΜ ΤΖΑΜΙ – ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ – ΜΑΝΑΒΙΚΑ – ΒΑΡΩΣΙ) – ΜΕΤΕΩΡΑ 
Πρόγευμα σε πλούσιο αμερικάνικο μπουφέ. Ξεκινάμε την ημέρα μας με επίσκεψη και ξενάγηση στο μουσείο Τσιτσάνη και στο Κουρσούμ Τζαμί. Συνεχίζουμε  για την κεντρική πλατεία. Θα  περιηγηθούμε στην παλαιά πόλη, στους οικισμούς παλαιά Μανάβικα και Βαρούσι. Τα παλαιά Μανάβικα είναι γειτονιά  της παλαιάς πόλης, με χαρακτηριστική ομοιόμορφη αρχιτεκτονική. Εδώ βρίσκονται τα περισσότερα μεζεδοπωλεία και καφέ - μπαρ της πόλης. Στη συνέχεια θα συναντήσουμε τον δεύτερο οικισμό της παλαιάς πόλης το Βαρούσι, που απλώνεται μέχρι τις παρυφές του κάστρου, Στα χρόνια της τουρκοκρατίας ήταν χριστιανική συνοικία. Τα βαρουσιώτικα  σπίτια, χτισμένα τον 17ου και 18ου αιώνα και οι πολυάριθμες εκκλησίες, αντικατοπτρίζουν την οικονομική και πολιτιστική άνθιση, που ήταν αποτέλεσμα της ανάπτυξης του εμπορίου και της βιοτεχνίας. Στη συνέχεια θα έχετε ελεύθερο χρόνο στην πόλη, να τον διαθέσετε για αγορές, καφέ, γεύμα. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε τη  μοναστική πολιτεία των  Μετεώρων και συγκεκριμένα το  μοναστήρι του Αγ. Στεφάνου και το Μεγάλο Μετέωρο. Τα Μετέωρα αποτελούν ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο, το οποίο, σε συνδυασμό με τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης, δημιούργησε ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία του κόσμου. Οι τεράστιοι και πανύψηλοι επιβλητικοί όγκοι προκαλούν δέος στους ταξιδιώτες. Τα μοναστήρια, που έχουν χτιστεί στις κορυφές των ιερών βράχων, αποτελούν – χωρίς υπερβολή – ένα ανθρώπινο θαύμα και αποδεικνύουν το πραγματικό μεγαλείο της ανθρώπινης θέλησης. Αυτά τα γκριζόμαυρα σμιλεμένα βράχια δεσπόζουν σε όλη την περιοχή της Καλαμπάκας, δίνοντας την αίσθηση ότι την προστατεύουν από κάθε κίνδυνο. Μετά το προσκύνημά μας, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση. 
   

4η ΗΜΕΡΑ: ΓΥΡΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ (Καλύβια Πεζούλας – Νεοχώρι – Νεράιδα –   Μπελοκομιτης - Φράγμα λίμνης – Μούχα - Καστανιά - Τιτάγιον - Πλαζ Λαμπερού) - Ι.Μ.ΚΟΡΩΝΗΣ – ΑΘΗΝΑ
Πρόγευμα σε πλούσιο αμερικάνικο μπουφέ. Αναχωρούμε και ακολουθούμε τη διαδρομή μας για Λίμνη Πλαστήρα μέσω της ανατολικής οροσειράς των Αγράφων. Σε υψόμετρο 900μ. θα αντικρίσουμε ένα μικρό θαύμα του ανθρώπου και της φύσης, τη μαγευτική λίμνη Πλαστήρα. Ένας παράδεισος για κάθε εποχή του χρόνου, γνωστή και ως «Μικρή Ελβετία», η λίμνη Πλαστήρα περιβάλλεται από ένα ειδυλλιακό τοπίο ασύγκριτης φυσικής ομορφιάς, που κερδίζει με την πρώτη κιόλας ματιά τις εντυπώσεις. Ονειρική από    κάθε    άποψη.    Πρόκειται     για ένα φυσικό    θαύμα, που    οφείλει    την ύπαρξή του στο εμπνευσμένο όραμα του στρατηγού Νικόλαου Πλαστήρα. Αποτελεί το στολίδι των Αγράφων. Οι 4 εποχές του χρόνου φορούν τα καλά τους και ζωντανεύουν αυτούσιες, προσφέροντας σ΄ εμάς τους επισκέπτες πολλά περισσότερα απ΄ ό,τι ονειρευόμαστε. Πρώτος μας σταθμός τα Καλύβια Πεζούλας, με τη διάσημη Πλαζ Πεζούλας, που αποτελούν τον τουριστικότερο προορισμό στην πανέμορφη λίμνη. Εδώ, θα απολαύσουμε το πρωινό μας καφεδάκι, θα περπατήσουμε στις όχθες της και θα θαυμάσουμε το φυσικό τοπίο, που διατηρείται ακέραιο. Μαγεμένοι από την πρώτη ματιά, συνεχίζουμε, περνώντας από τα γραφικά χωριά Νεοχώρι, Νεράιδα, Μπελοκομίτης και φτάνουμε στο καταπληκτικό φράγμα της Λίμνης. Μια εντυπωσιακή τσιμεντένια κατασκευή, ένα κομψό τόξο 220μ., που μοιάζει να      αγκαλιάζει τον τεράστιο όγκο του νερού της λίμνης. Είναι ένα όμορφο σημείο για να αγναντέψει κανείς τη λίμνη, αλλά και την πίσω πλευρά του φράγματος, που βουτά κάθετα σε βάθος 83μ., ανάμεσα στα βράχια. Είναι και μια ευκαιρία για ψώνια, καθώς στη μια μεριά της γέφυρας έχουν στηθεί όμορφα μικρά μαγαζάκια και πάγκοι, που έχουν οι ντόπιοι παραγωγοί κατά μήκος του φράγματος. Εδώ, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε το όμορφο τοπίο και να αγοράσουμε παραδοσιακά προϊόντα. Ολοκληρώνουμε τον γύρο της λίμνης, περνώντας μέσω των παραλίμνιων χωριών Μούχα και Καστανιά, θαυμάζοντας την κοιμωμένη των Αγράφων, που σχηματίζουν οι αλπικές βουνοκορφές, άλλοτε χιονισμένες και άλλοτε καταπράσινες, στεφανώνοντας το τοπίο γύρω μας. Συνεχίζουμε για την Πλαζ Λαμπερού, όπου θα γευματίσουμε σε τοπική ταβέρνα στις όχθες της λίμνης. Μετά το γεύμα μας και εφόσον επιτρέπεται, θα επισκεφτούμε την Ιερά Κοινοβιακή Μονή Παναγίας Κορώνης. Η Ιερά Μονή του 12ου αιώνα είναι χτισμένη πάνω σε ένα φυσικό μετέωρο μπαλκόνι, απ’ όπου βλέπεις ολόκληρο τον θεσσαλικό κάμπο κι αγναντεύεις από τον Όλυμπο μέχρι το Πήλιο και τον Τυμφρηστό. Βρίσκεται σε μια κατάφυτη πλαγιά από βελανιδιές και καστανιές, αληθινά μαγευτική, όπου το θρόισμα των φύλλων και το κελάρυσμα των δροσερών πηγών, εναρμονίζονται με το κελάδημα των αηδονιών σε δοξολογική προσευχή προς τον Δημιουργό Θεό. Τέλος, παίρνουμε τον δρόμο  της επιστροφής, γεμάτοι όμορφες εικόνες και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ΄ ΑΤΟΜΟ: 180,00€ σε δίκλινο
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 65,00€

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 28/10/2021

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
Δύο διαν/σεις με πρωινό στο ξενοδοχείο «PANTELIDAKIS HOTEL 3* SUP» στα Τρίκαλα
Μεταφορές – περιηγήσεις –ξεναγήσεις  βάσει  προγράμματος μας
Φ.Π.Α.
Φόρος διαμονής
Ταξιδιωτική ασφάλεια Αστικής Ευθύνης ν.339 ΦΕΚ 225/11-9-1996
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Ότι δεν αναφέρεται μέσα στο πρόγραμμα

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

210 70 18 111

210 81 45 145

4 ημέρες / 3 νύχτες
από 180,00€ /
Ποσότητα:
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ονοματεπώνυμο
Email
Τηλέφωνο
Εισάγετε τον κωδικό στο ακόλουθο πλαίσιο: