ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΥΠΑΤΗ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
2/ΗΜΕΡΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ
17/10/2020-18/10/2020
ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ– Ι.Μ ΑΓΑΘΩΝΟΣ- ΥΠΑΤΗ-ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ-Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ - ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ – ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ – ΓΟΡΓΙΑΝΑΔΕΣ

 

1η μέρα: Σάββατο 17/10/2020
Αναχωρούμε το πρωί για το Καρπενήσι με πρώτη στάση στα Καμένα Βούρλα, όπου θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την Υπάτη και το περίφημο ανδρικό μοναστήρι του Οσίου Αγάθωνα, σε κατάφυτη πλαγιά της Οίτης, με θέα μοναδική, που ιδρύθηκε στις αρχές του 15ου αι. και το καθολικό του είναι βυζαντινό, σταυροειδές με τρούλο. Στον χώρο του μοναστηριού υπάρχουν ακόμα δύο παρεκκλήσια, με αξιόλογες αγιογραφίες του 16ου αι. Επίσκεψη, ευλαβικό προσκύνημα, ελεύθερος χρόνος να απολαύσουμε το μαγευτικό τοπίο και να επισκεφτούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Μετέπειτα μέσω του οικισμού της Υπάτης θα φτάσουμε στην καταπληκτική ταβέρνα ‘’ΖΙΑΚΑΣ’’ και θα γευματίσουμε με πλούσια τοπικά  εδέσματα. Μετά το γεύμα μας μέσω Λουτρών Υπάτης ακολουθούμε μια πανέμορφη διαδρομή παράλληλα με τον Σπερχειό ποταμό και ανηφορίζουμε στις πλαγιές του Τυμφρηστού, όπου από την κορυφή του θα αντικρίσουμε στο βάθος το Καρπενήσι, χτισμένο στις νότιες πλαγιές του Βελουχίου. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας ‘’ANESIS HOTEL 3* SUP’’. Ελεύθερο βράδυ για βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση. 
 
2η μέρα: Κυριακή 18/10/2020
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Ιερά Μονή της Παναγίας Προυσιώτισσας. Το ταξίδι μας ξεκινά κατά μήκος του Καρπενησιώτη ποταμού και τα όρη Περιστέρι, Κόρισκος και Καλιακούδα, περνώντας μέσα από γραφικά χωριουδάκια και  εντυπωσιασμένοι από τις εναλλαγές της φύσης, φτάνουμε στο χωριό Προυσός, όπου βρίσκεται το μοναστήρι ¨γαντζωμένο¨ σε μια κόγχη του φαραγγιού και δέχεται όλες τις εποχές επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Εδώ, θα προσκυνήσουμε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και θα επισκεφτούμε το μουσείο της Μονής, με αξιόλογα εκθέματα από την αρχαία Ελληνική, Βυζαντινή και Οθωμανική περίοδο της  ιστορίας μας. Μετά το προσκύνημά μας αναχωρούμε για το Μεγάλο Χωριό, χτισμένο μέσα σε ένα εντυπωσιακό περιβάλλον, στις ελατοσκέπαστες πλαγιές του βουνού Καλιακούδα. Εδώ, θα έχουμε τη δυνατότητα να ψωνίσουμε τοπικά προϊόντα, όπως τραχανά και γλυκά του κουταλιού, να δοκιμάσουμε το νοστιμότατο γαλακτομπούρεκο στο Κονάκι και να απολαύσουμε το καφεδάκι μας. Συνεχίζουμε για τον παραδοσιακό οικισμό Κορυσχάδες (στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού το 1944 πραγματοποιήθηκε Εθνικό Συμβούλιο και σήμερα είναι Μουσείο Εθνικής Αντίστασης). Το μεσημέρι θα καταλήξουμε στο χωριό Γοργιανάδες, όπου θα γευματίσουμε σε καταπληκτικό εστιατόριο της περιοχής. Το απογευματάκι παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής, με ενδιάμεσες στάσεις, για να φτάσουμε στην Αθήνα, πλημμυρισμένοι από όμορφες εικόνες και αναμνήσεις. 

 

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΗΜΕΡΕΣ

2ΚΛΙΝΟ

1ΚΛΙΝΟ

17/10

2

75 €

+20 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Πολυτελή, κλιματιζόμενα, τουριστικά λεωφορεία εγκεκριμένου τύπου για τη μεταφορά σας και περιηγήσεις βάσει προγράμματός μας.
(1) διανυκτέρευση  με πρωινό στο ξενοδοχείο «ANESIS HOTEL 3* SUP» στο Καρπενήσι.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης. 
Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
Φ.Π.Α
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Είσοδοι σε μουσεία – αρχαιολογικούς χώρους και ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμά μας. 
 

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

210 70 18 111

210 81 45 145

3 ημέρες / 2 νύχτες
από 75,00€ /
Ποσότητα:
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ονοματεπώνυμο
Email
Τηλέφωνο
Εισάγετε τον κωδικό στο ακόλουθο πλαίσιο: