ΤΥΝΗΣΙΑ - ΓΥΡΟΣ ΟΑΣΕΩΝ

Ημέρα 1η :  ΕΛΛΑΔΑ - ΤΥΝΙΔΑ – ΓΚΑΜΑΡΘ  
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο από όπου θα πάρουμε την πτήση μας για την πρωτεύουσα της Τυνησίας , μέσω Ρώμης. Άφιξη στην μητροπολιτική Τύνιδα , μια πόλη που μας περιμένει για να ανακαλύψουμε τους κρυμμένους θησαυρούς της και την κουλτούρα ενός εκπληκτικού παντρέματος της Δύσης και της Ανατολής με το πιο αρμονικό αποτέλεσμα . Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη για την ξενάγηση μας στην γραφική Τύνιδα, με τα αναρίθμητα διακοσμημένα κτίρια αρτ ντεκό και τις καλοδιατηρημένες προσόψεις τους. Θα ξεκινήσουμε με την Κάσμπα, την παλιά πόλη της Τύνιδας, τη σκεπαστή αγορά και το παλιότερο τζαμί στην Τύνιδα, το Μεγάλο Τζαμί Αζ Ζαιτούνα (Τεμένους της Ελιάς). Ελεύθερος χρόνος στα γραφικά σοκάκια της, με την περίφημη σκεπαστή αγορά της (σουκ) με το έντονο αραβικό στοιχείο. Η Μεντίνα της Τύνιδας είναι ένας λαβύρινθος από ιστορικά μνημεία, μυρωδιές, γεύσεις, πανδαισία χρωμάτων σε υφάσματα και παραδοσιακά είδη τέχνης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Γκαμάρθ , παραθαλάσσιο προάστιο της Τύνιδας.

Ημέρα 2η :  ΓΚΑΜΑΡΘ – Καιρουάν – Τοζέρ – Ξενάγηση Πόλης (440 ΧΛΜ)
Πρωινό και αναχώρηση για το νότο διασχίζοντας τις στέπες της κεντρικής Τυνησίας μέσω Γκάφσας. Άφιξη στο Καιρουάν, την ιερή πόλη των Αράβων με το έντονο αραβικό στοιχείο και τις εντυπωσιακές δεξαμενές νερού των Αγλαβιτών, έργο μιας άλλης εποχής. Επίσκεψη στο Ιερό Τέμενος , το Μαυσωλείο Σίντι Σάχμπι, στη Μεντίνα και τα μαγαζιά με τα περίφημα χαλιά. Μεταφορά στην Τοζέρ την μεγαλύτερη όαση της Τυνησίας και περιήγηση της πόλης για να χαρούμε την ομορφιά της. Σας προτείνουμε μια βόλτα με τα παϊτόνiα (παραδοσιακές άμαξες). Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Το απόγευμα επίσκεψη στο αξιόλογο λαογραφικό μουσείο Νταρ Σαριέτ, που παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο εικόνες από την ιστορία της χώρας, την καθημερινότητα των κατοίκων από τους προϊστορικούς χρόνους έως σήμερα, καθώς και μια δραματοποιημένη αφήγηση από την ιστορία «1.000 και 1 νύχτες». Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η :  ΤΟΖΕΡ – Οάσεις Νέφτα - Ταμέρζα & Τσεμπίκα - Δώρο ! Σαφάρι με τζιπ 4 Χ 4
Μετά το πρωινό ακολουθεί επίσκεψη στην Όαση της Νέφτα και στη συνέχεια εκδρομή με jeep 4x4 στις ορεινές οάσεις Τσεμπίκα, Ταμέρζα και Ουνγκισμέλ. Δείτε το δάσος με τις χουρμαδιές, τους μικρούς καταρράκτες και αφήστε τους έμπειρους οδηγούς των jeep να ανεβοκατέβουν τους αμμόλοφους με κλίσεις σχεδόν ορθής γωνίας, μια εμπειρία πραγματικά μοναδική. Θα δούμε επίσης το εγκαταλελειμμένο σκηνικό όπου γυρίστηκε η ταινία «ο Πόλεμος των άστρων» και θα μαγευτούμε κάνοντας διαστημικούς συνειρμούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε το τοπίο. Δείπνo. Σας προτείνουμε παραδοσιακή Βεδουίνικη βραδιά σε αραβικούς ρυθμούς, με φαγητό και τοπικούς χορούς. 

Ημέρα 4η :  ΤΟΖΕΡ – Κέμπιλι - Τσοτ Ελ Τσερίντ– ΝΤΟΥΖ (110 ΧΛΜ) – Δώρο ! Βόλτα με καμήλες στην έρημο
Πρωινό και συνεχίζουμε για τη Ντουζ , περνώντας από την πόλη Κεμπιλί. Απολαμβάνουμε τη διαδρομή μέχρι το αλατούχο βαθύπεδο Σοτ Ελ Τζερίντ. Ο πυθμένας του βρίσκεται μεταξύ 10 και 25 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και αποτελεί τη μεγαλύτερη επιφάνεια αλατιού στην ερήμο Σαχάρα με έκταση άνω των 7.000χλμ. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ελάχιστων βροχοπτώσεων , το νερό εξατμίζεται το καλοκαίρι. Στάση για να βγάλουμε φωτογραφίες. Άφιξη στην Ντούζ την απόλυτη όαση με τους φοίνικες , μιας και αριθμεί πάνω από 500.000 φοίνικες , γνωστή και ως «η Πύλη της Ερήμου» . Βόλτα με τις καμήλες στην έρημο όπως την είχατε ονειρευτεί , πάνω στους αμμόλοφους , προσφέροντας έτσι στον εαυτό σας μια μαγική και μοναδική εμπειρία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η :  ΝΤΟΥΖ – Ματμάτα – Σφαξ – Ελ Τζεμ – Σους - Μοναστίρ– ΧΑΜΜΑΜΕΤ (430 ΧΛΜ)
Πρωινό και αναχώρηση για το Βόρειο τμήμα της Τυνησίας. Πρώτος μας σταθμός είναι η παγκοσμίως γνωστή πόλη των Τρωγλοδυτών, Ματμάτα. Θα περιηγηθούμε στα μοναδικά από άποψη αρχιτεκτονικής σπίτια. Επόμενη μας επίσκεψη μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την πόλη Σφαξ, το ξακουστό ρωμαϊκό αμφιθέατρο του Ελ Τζεμ, πιο καλοδιατηρημένο και από αυτό της Ρώμης. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην πιο εξευρωπαϊσμένη πόλη της Τυνησίας και γενέτειρα του πρώην προέδρου και αναμορφωτή της, Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, το Μοναστίρ. Θα επισκεφθούμε το μαυσωλείο του Μπουργκίμπα και θα περιπλανηθούμε στην παραθαλάσσια ακτή της πόλης. Σύντομες στάσεις στα παραθαλάσσια θέρετρα Σους και Πορτ ελ Καντάουι, όπου θα επισκεφθούμε τα γραφικά σουκς και θα κάνουμε μια σύντομη στάση για καφέ. Στη συνέχεια αναχώρηση για το παραθεριστικό θέρετρο της Χαμμαμέτ και το ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

Ημέρα 6η :  ΧΑΜΜΑΜΕΤ – Ελεύθερη Μέρα
Πρωϊνό στο ξενοδοχείο μας στην παραθαλάσσια και ιστορική Χαμμαμέτ που εκτός από Ρωμαϊκή αποικία κατά τον 2Ο αιώνα , αποτέλεσε σημείο διαμάχης Ισπανών και Τούρκων για την κατοχή της. Στο ιστορικό φρούριο Χαμμαμέτ μπορείτε να απολαύσετε μια μαγευτική θέα. Περιπλανηθείτε στη Μεντίνα με την διαχρονική γοητεία της και τα στενά σοκάκια της. Απολαύσετε τις διακοπές σας χρησιμοποιώντας τις παροχές του ξενοδοχείου σας  όπως είναι η πισίνα, το spa , το χαμάμ, τη σάουνα. Μπορείτε να πιείτε ένα δροσερό κοκτέιλ στο pool bar ή απλά να κολυμπήσετε και να ξεκουραστείτε στην ιδιωτική παραλία του πολυτελούς θέρετρου όπου διαμένετε. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η: XAMMAMET – ΤΥΝΙΔΑ – ΕΛΛΑΔΑ 
Πρωινό και μεταφορά στην Τύνιδα όπου θα επισκεφθούμε το περίφημο μουσείο Μπαρντό, φημισμένο για τα ψηφιδωτά του & τον αρχαιολογικό χώρο της Καρχηδόνας. Έχοντας γευτεί την μαγεία της οάσεων και των εξωτικών τοπίων αφήνουμε την Τυνησία και αναχωρούμε για το αεροδρόμιο της Τύνιδας από όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής μας για Αθήνα , μέσω Ρώμης. 

 

Δίκλινο
Επιβ. Μονοκλίνου
555 €
 180€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Περιλαμβάνονται
Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με Alitalia, μέσω Ρώμης
1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 5* Mouradi ή παρόμοιο στη Γκαμάρθ με ημιδιατροφή
2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* Ksar Rouge στη Τοζέρ ή παρόμοιο με ημιδιατροφή
1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* Mouradi στη Ντουζ ή παρόμοιο με ημιδιατροφή
2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* Laico στη Χαμμαμέτ ή παρόμοιο με ημιδιατροφή
Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο παραπάνω πρόγραμμα
Βόλτα με καμήλες στην έρημο
Σαφάρι με Jeep 4X4!!!
Επαγγελματίες αρχηγοί / συνοδοί
Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια / Ξενοδοχεία εξωτερικούΥπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
Ταξιδιωτικά έντυπα / χάρτες
Ασφάλεια αστικής ευθύνης


Δεν περιλαμβάνονται
•    Φόροι αεροδρομίων 195€
•    Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους 25€
•    Δημοτικός φόρος ξενοδοχείων Τυνησίας
•    Ποτά
•    Φιλοδωρήματα (πληρωτέα εκεί) 30€
•    Οτιδήποτε προαιρετικά προτείνεται ή συνιστάται

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

210 70 18 111

210 81 45 145

7 ημέρες / 6 νύχτες
από 555,00€ /
Ποσότητα:
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ονοματεπώνυμο
Email
Τηλέφωνο
Εισάγετε τον κωδικό στο ακόλουθο πλαίσιο: