ΚΑΙΡΟ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ

Ημέρα 1η: ΑΘΗΝΑ - ΚΑΙΡΟ 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αιγυπτιακή πρωτεύουσα, το Κάιρο.  Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: ΚΑΙΡΟ
Πρωινό και η σημερινή μας ολοήμερη ξενάγηση στο Κάιρο, θα ξεκινήσει με το  αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου, όπου στεγάζονται Φαραωνικά αριστουργήματα χιλιάδων χρόνων και αμύθητης αξίας.  Μεταξύ τους και τα μοναδικά ευρήματα του τάφου του Τουτ Ανκ Αμόν.  Συνεχίζουμε με τις επιβλητικές Πυραμίδες της Γκίζας, ένα από τα εφτά θαύματα του κόσμου, καθώς και τη Σφίγγα που παριστάνει το Φαραώ Χεφρίνα με σώμα λιονταριού.  Μετά από μία σύντομη στάση στα εργαστήρια Παπύρου και αρωμάτων, γεύμα σε εστιατόριο του Καΐρου. Ολοκληρώνουμε τη σημερινή μας περιήγηση με το πολύβουο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλ πνιγμένο στα χρώματα και τα αμέτρητα είδη λαϊκής τέχνης. Υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 3η: ΚΑΙΡΟ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΚΑΙΡΟ 
Πρωινό και ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε και έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος.  Στην περιήγησή μας θα δούμε την Ελληνιστική παροικία, το μνημείο του Αγν. Στρατιώτη, το Ελληνικό Πατριαρχείο, το κάστρο, χτισμένο από τα ερείπια που κάποτε στέγαζαν τη περίφημη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, το σπίτι που έζησε και έγραψε τα τελευταία του χρόνια ο Έλληνας ποιητής μας Καβάφης και τους μοναδικούς κήπους της Μοντάζα που περιβάλουν τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου Βασιλιά Φαρούκ. Καταλήγουμε για μια επίσκεψη και εσωτερική ξενάγηση στην καινούρια Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, μοναδικό αρχιτεκτονικό επίτευγμα.  Γεύμα σε εστιατόριο της Αλεξάνδρειας.  Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο.  Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η : ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ-ΛΟΥΞΟΡ
Πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Λούξορ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο Κρουαζιερόπλοιο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τους ναούς του Καρνάκ  με τον υπόστυλο χώρο με τις 134 κολώνες, το ιερό και τη Θεία λίμνη, καθώς και τον ναό του Λούξορ ο οποίος κάποτε ενωνόταν με το ναό του Καρνάκ.  . Γεύμα και δείπνο στο πλοίο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η : ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
Πρωινό,και ξενάγηση και ξενάγηση στη δυτική όχθη με τη κοιλάδα των Βασιλέων όπου υπάρχουν περισσότεροι από 60 τάφοι, μεταξύ τους και εκείνος του Τουτ Ανκ Αμόν. Συνεχίζουμε με τον επιτάφιο ναό της Χατσεπσούτ και ολοκληρώνουμε με τους κολοσσούς του Μέμνονος. Γεύμα,  δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο.Πλεύση για την Έσνα.

Ημέρα 6η : ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
Πρωινό και νωρίς το πρωί πλεύση για Έτφου, όπου με την άφιξη θα ξεναγηθούμε στο πιο καλοδιατηρημένο ναό της Αιγύπτου , στο Ναό του θεού Χόρους. Στη συνέχεια πλεύση για το Κομόμπο. Άφιξη και ξενάγηση στο ναό του Θεού Κροκοδείλου, Σόμπεκ. Ο ναός κατασκευάστηκε κατά την Ελληνορωμαϊκή περίοδο και είναι μοναδικός, γιατί στην πραγματικότητα αποτελεί σύμπλεγμα δύο ναών, αφιερωμένων στους δύο θεούς Σόμπεκ και Χαροέρις Πλεύση για το Ασουάν. Γεύμα και δείπνο στο πλοίο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η : ΑΣΟΥΑΝ** 
Πρωινό και ξενάγηση στο μικρό και μεγάλο φράγμα του Ασουάν,  στα ορυχεία γρανίτη και τον ημιτελή οβελίσκο. Άφιξη και το απόγευμα βόλτα με τις γραφικές φελούκες στο Νείλο, όπου θα ατενίσουμε το Μαυσωλείο του Αγά Χαν. Γεύμα και δείπνο στο πλοίο. Διανυκτέρευση. 

Ημέρα 8η : ΑΣΟΥΑΝ - ΚΑΪΡΟ - ΑΘΗΝΑ 
Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ασουάν, απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής για Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό στο Κάιρο.

 Αναχώρηση: Κάθε Τρίτη & Παρασκευή  όλο τον χρόνο & 10/06 (Αγ. Πνεύματος) & 09,12/08 (15 Αύγουστος)

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ  Μαΐου - Σεπτεμβρίου 2022
 

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΜΕΡΕΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ/  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΑΝΑΧ

ΚΑΤ'ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒ/ΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ

ΚΑΪΡΟ (3) -- ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ -
5ΗΜΕΡΗ  ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ(4)

Ολοήμερη Ξενάγηση Καίρου & εκδρομή στην Αλεξάνδρεια με γεύματα | Ξεναγήσεις σε Λούξορ , Έτφου, Κομόμπο, Ασουάν |Πλήρης Διατροφή στην Κρουαζιέρα                                                                                         

8

R.HILTON or INTER/NAL or
SOFITEL EL GEZIRAH 5* LUX

Αναχωρήσεις κάθε Τρίτη & Παρασκευή  &

ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 10/06 &

15ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  09,12/08

885 €

230 €

530 €

  MARRIOTT 5*LUX
ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ PYRAMIS

915 €

275 €

530 €

 

Περιλαμβάνονται

 •     Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή
 •     Ξενοδοχεία με πρωινό όπως αναφέρονται στον αντίστοιχο τιμοκατάλογο
 •     Πλήρης διατροφή στο κρουαζιερόπλοιο κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας
 •     2 γεύματα όπως αναφέρονται στον αντίστοιχο τιμοκατάλογο
 •     Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο παραπάνω πρόγραμμα
 •     Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 •     Επαγγελματίες ελληνόφωνοι αρχηγοί / συνοδοί
 •     Επαγγελματίες διπλωματούχοι ξεναγοί
 •     Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού
 •     Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
 •     Ταξιδιωτικά έντυπα / χάρτες
 •     Ταξιδιωτική ασφάλεια
 •     Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

 •     Φόροι αεροδρομίων
 •     Βίζα Αιγύπτου
 •     Φιλοδωρήματα (πληρωτέα εκεί)
 •     Ποτά και αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων που συμπεριλαμβάνονται στην εκδρομή και κατά την κρουαζιέρα
 •     Οτιδήποτε προαιρετικά προτείνεται ή συνιστάται
 

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

210 70 18 111

210 81 45 145

8 ημέρες / 7 νύχτες
από 885,00€ /
Ποσότητα:
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ονοματεπώνυμο
Email
Τηλέφωνο
Εισάγετε τον κωδικό στο ακόλουθο πλαίσιο: