BYZANTINH OXΡΙΔΑ

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ

5 HMEΡΕΣ

01/09/2022 – 05/09/2022

ΑΘΗΝΑ  – MΠΙΤΟΛΑ – ΣΤΡΟΥΓΚΑ - ΟΧΡΙΔΑ – ΟΣΙΟΣ  ΝΑΟΥΜ - ΦΑΡΑΓΓΙ   ΡΑΝΤΙΚΑ – ΜΠΙΤΟΛΑ  – ΑΘΗΝΑ
 
1η  ΗΜΕΡΑ: 01/09/2022  ΑΘΗΝΑ– ΦΛΩΡΙΝΑ – ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑΣ – ΣΤΡΟΥΓΚΑ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί και θα κάνουμε την πρώτη μας  στάση  στην  περιοχή  της  Λαμίας για το καφεδάκι μας.  Συνεχίζουμε  την διαδρομή μας μέσω  Καλαμπάκας, Εγνατίας Οδού, και διασχίζοντας την πεδιάδα της Εορδαίας φτάνουμε στη Φλώρινα, με ανάλογες στάσεις για καφέ ή γεύμα. Άφιξη στο συνοριακό σταθμό Νίκης, για να περάσουμε τα σύνορα, με ανάλογο χρόνο στα DUTY FREE. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέσα από την πόλη της Μπίτολας και διασχίζοντας τον Εθνικό Δρυμό του όρους Περιστέρι με τους διάσπαρτους οικισμούς, θα φθάσουμε το απόγευμα στη γραφική λίμνη της Οχρίδας. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας  «DRIM HOTEL 4* SUP» και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Δείπνο. Ελεύθερο βράδυ για μια βόλτα στη πόλη της Στρούγκας. Διανυκτέρευση.
 
2η  ΗΜΕΡΑ: 02/09/2022  ΣΤΡΟΥΓΚΑ  – ΟΧΡΙΔΑ – ΣΤΡΟΥΓΚΑ
Μετά το πρόγευμα σε πλούσιο αμερικάνικο μπουφέ, θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη πόλη της Οχρίδας, που βρίσκεται φωλιασμένη στην όχθη της ομώνυμης λίμνης. Θα περιηγηθούμε στα γραφικά στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά, το Φρούριο του Σαμουήλ  και τις Βυζαντινές εκκλησίες του Αγίου Κλήμεντα και της Αγίας Σοφίας. Θα κάνουμε μια βόλτα στα καλντερίμια και τα μικρομάγαζα με τα είδη λαϊκής τέχνης και κεραμικής . Στην συνέχεια για όσους το επιθυμούν θα έχουμε κρουαζιέρα (προαιρετικά)  στην λίμνη Οχρίδα και θα θαυμάσουμε τα πανέμορφα θέρετρα του στρατάρχη Τίτο και τα γραφικά τοπία της λίμνης. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε  στο ξενοδοχείο μας και θα  ξεκουραστούμε. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην πόλη της Στρούγκας. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ στις όχθες του ποταμού Drim. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.  
 
3η ΗΜΕΡΑ: 03/09/2022 ΣΤΡΟΥΓΚΑ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΑΝΤΙΚΑ – ΜΑΥΡΟΒΟ - ΣΤΡΟΥΓΚΑ
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε και μια πολύ όμορφη περιοχή θα ξετυλιχθεί μπροστά μας,  καθώς θα διασχίζουμε το μεγάλο φαράγγι Ραντίκα, δίπλα στον ποταμό Ντριμ, όπου η φύση κάνει πολύ έντονη την παρουσία της σε μια πανδαισία χρωμάτων, με πρώτο μας σταθμό την Ι.Μ.ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ με μοναδική θέα στο φράγμα του ποταμού DRIM. Επόμενος σταθμός μας, μέσω  της πόλης Debar, ( όπου γίνεται η μεγαλύτερη παραγωγή γύψου στης Ευρώπη)το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή (τα παραπάνω μοναστήρια είναι ορθόδοξα). Μετά το προσκύνημά μας, θα συνεχίσουμε για το Μαύροβο, στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Ελεύθερος χρόνος για καφεδάκι με θέα την λίμνη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το γεύμα μας. Το απόγευμα, χρόνος ελεύθερος για να κάνουμε μία βόλτα στα  πλακόστρωτα σοκάκια της  Στρούγκας. Εδώ, μπορείτε να αγοράσετε σε προσιτές τιμές, κοσμήματα από μαργαριτάρια που προέρχονται από τα λέπια του ενδημικού ψαριού cironi. Δείπνο, διασκέδαση, διανυκτέρευση.
 
4η ΗΜΕΡΑ: 04/09/2022 ΣΤΡΟΥΓΚΑ – ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ – ΟΧΡΙΔΑ – ΣΤΡΟΥΓΚΑ
Μετά το πρωινό μας, μια παραλίμνια διαδρομή μας οδηγεί στο ωραιότατο Βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ, στη νότια πλευρά της λίμνης, με τις εκπληκτικές  τοιχογραφίες. Το μοναστήρι είναι κτισμένο τον 10ο  αιώνα όπου όλη η περιοχή ήταν έδρα  Ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το γεύμα μας. Το απόγευμα ολοκληρώνουμε τη γνωριμία μας με την Οχρίδα,  περιδιαβαίνοντας τα στενά σοκάκια της πόλης και την όμορφη παραλία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
 
5η  ΗΜΕΡΑ: 05/09/2022 ΣΤΡΟΥΓΚΑ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ (BITOLA) – ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε νωρίς το πρωί για τη Μπίτολα, την αρχαία βυζαντινή Ηράκλεια. Κοντά στα ελληνικά σύνορα, το παλιό Μοναστήριον ή αλλιώς «η πόλη των Προξενείων»-αφού φιλοξενούσε 12 Πρεσβείες επί Τουρκοκρατίας-ήταν μια ελληνοκρατούμενη, κομψή και πλούσια εμπορική πόλη, που βιώνει το “σήμερα” στην πιο στενή επαφή με την Ελλάδα της Δυτικής Μακεδονίας. Ο πεζόδρομος Σιρόκ Σοκάκ, συγκεντρώνει σε μια μόνο βόλτα την κεντροευρωπαϊκή αρχιτεκτονική, πλάι-πλάι με το ισλαμικό παρελθόν και τα πάλαι ποτέ ελληνικά νεοκλασικά, στην πιο κεφάτη περαντζάδα, που συγκεντρώνει όλα τα στυλ, τα ψώνια, τον πρώτο εσπρέσο και το τελευταίο ποτό της ημέρας, σε ρυθμούς απόλυτης χαλαρότητας. Επίσης, θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού που δεσπόζει στην πόλη, τον εντυπωσιακό για το χρυσοποίκιλτο εσωτερικό του Αγ. Δημήτριο (1830), τα απομεινάρια της ελληνιστικής Ηράκλειας Λυγκηστίς, το οθωμανικό Χαμάμ Ντεβόζ, το τζαμί Αγντάρ-Καντί που σχεδίασε το 1560 ο Μιμάρ Σινάν, ο μεγαλύτερος αρχιτέκτονας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, το Γενί και το Ισάκ Τζαμί, τη στρατιωτική Σχολή που φιλοξένησε τις σπουδές του Κεμάλ Ατατούρκ. Στη συνέχεια, από τη γνωστή πλέον διαδρομή μέσω του συνοριακού σταθμού της Νίκης, θα περάσουμε στον ελλαδικό χώρο μέσω  Φλώρινας,  Πτολεμαΐδας, Γρεβενών  και Καλαμπάκας, όπου θα γευματίσουμε. Έπειτα θα κατευθυνθούμε  προς την Αθήνα, έχοντας στο μυαλό μας όμορφες εικόνες και αναμνήσεις!
                                                                          
 
 
 
Δίκλινο Μονόκλινο
260€ + 70€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  01/09/2022

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Μεταφορά με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
Τέσσερις διαν/σεις  με  πλήρη διατροφή ( μεσημεριανό – βραδινό ) στο ξενοδοχείο «DRIM HOTEL 4* SUP» στη Στρούγκα.
Μεταφορές – περιηγήσεις – ξεναγήσεις  βάσει  προγράμματός μας.
Ταξιδιωτική ασφάλεια Αστικής Ευθύνης ν.339 ΦΕΚ 225/11-9-1996. 
Ξεναγός σε όλη την διάρκεια της εκδρομής μας.
Φ.Π.Α.
 
 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 
Ό,τι  αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμά μας.
Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους.
Δεν περιλαμβάνονται τα ποτά και τα αναψυκτικά στα γεύματα και στα δείπνα.
Προαιρετική ασφάλεια ταξιδιού -  ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για κάλυψη νόσησης από COVID -19. (από 18,50€ ανά συμβαλλόμενο) .

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

210 70 18 111

210 81 45 145

5 ημέρες / 4 νύχτες
από 260,00€ /
Ποσότητα:
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ονοματεπώνυμο
Email
Τηλέφωνο
Εισάγετε τον κωδικό στο ακόλουθο πλαίσιο: